ZAVRŠENA 2. FAZA UREĐENJA NOVE GRADSKE KNJIŽNICE U KRIŽEVCIMA

U Križevcima je 21.11.2012. održan Tehnički pregled izvedenih radova na 2. fazi rekonstrukcije prenamjene i uređenja Doma HV-a u zgradu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, na Florijanovom trgu br. 14.

U 2. fazi uređeno je ulazno predvorje i buduća multimedijalna dvorana s pripadajućim prostorima (hodnici, sanitarije, kabine za simultano prevođenje, kino-kabina za projiciranje). Osim opsežnih građevinskih radova koji su uključivali rušenje pojedinih zidova i probijanje novih prozora i vrata, zidanje novih prostorija te ugradnju nove stolarije, izvedeni su i svi potrebni instalacijski radovi – elektro priključci i instalacije, sustav grijanja i klimatizacije, sustav zaštite, nadzora te svi ostali sustavi neophodni za buduće funkcioniranje nove knjižnice.

U novouređenom prostoru do kraja godine još je u planu ugradnja audio-vizualne i ostale prateće opreme potrebne u multimedijalnoj dvorani i pripadajućim prostorima, što će se financirati iz EU fonda temeljem IPA projekta “Umrežavanje multimedijskog kulturnog centra kao potpora prekograničnoj suradnji” kojeg križevačka Knjižnica provodi u suradnji s mađarskim partnerima i putem kojeg će EU u ovu investiciju uložiti oko 45.000 eura.

U sljedećoj, 2013. godini u planu je nastavak građevinskih radova i uređenja prostora, a cjelokupno uređenje nove knjižnice trebalo bi se okončati opremanjem knjižnice namještajem i drugom opremom u 2015. godini za kad je predviđeno i kompletno preseljenje knjižnice u novi prostor.

Iz foto arhive:

ZAVRŠENA 2. FAZA UREĐENJA NOVE GRADSKE KNJIŽNICE U KRIŽEVCIMA0  ZAVRŠENA 2. FAZA UREĐENJA NOVE GRADSKE KNJIŽNICE U KRIŽEVCIMA1  ZAVRŠENA 2. FAZA UREĐENJA NOVE GRADSKE KNJIŽNICE U KRIŽEVCIMA2  ZAVRŠENA 2. FAZA UREĐENJA NOVE GRADSKE KNJIŽNICE U KRIŽEVCIMA3  ZAVRŠENA 2. FAZA UREĐENJA NOVE GRADSKE KNJIŽNICE U KRIŽEVCIMA4