Zapisnik s 1.sastanka GO i Uredništva Sveska

Društvo knjižničara Bilogore,

Podravine i Kalničkog prigorja

Trg Eugena Kvaternika 11

43000 Bjelovar

UR.BROJ.: 69/18

U Bjelovaru, 13. rujna 2018. godine

 

 

ZAPISNIK s 1. sastanka Glavnog odbora i Uredništva Sveska

koji se održao u utorak, 11.9.2018. u 10 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici

 

Dnevni red:

  1. Delegati na 43. Skupštini HKD-a u Opatiji i njihovo financiranje
  2. Izlaganje Delegata i članova Društva na 43. Skupštini HKD-a u Opatiji
  3. Izbor novog glavnog urednika časopisa Svezak
  4. Prijedlog teme 21. broja Sveska
  5. Razno

 

Na sastanku Glavnog odbora i Uredništva Sveska sudjelovali su članovi Glavnog odbora: predsjednica Društva Silvija Perić, dopredsjednik: Robert Fritz,  Irena Ivković, Margareta Popčević, Višnja Veber -Malina, Đurđica Krčmar- Zalar tajnica: Branka Mikačević, glavna urednica Sveska: Vinka Jelić-Balta, Sanja Jozić i Neda Adamović.

 

Dnevni red je jednoglasno usvojen pa se krenulo po točkama Dnevnog reda.

 

  1. AD 1). Predsjednica Društva Silvija Perić je izvijestila da Društvo ima dovoljno sredstava da se Delegatima za 43. Skupštinu  HKD-a isplate troškovi kotizacije i smještaja (ovisno o broju dana koliko će odsjesti u hotelu). Izvješće blagajnice o stanju računa Društva s 3. rujnom 2018. je 31.645,74 kn. Delegati za 43. Skupštinu knjižničara predloženi na 36. Skupštini knjižničara BPKiP održanoj u Daruvaru su: Romana Horvat (smještaj i kotizaciju plaća HKD) , Silvija Perić (smještaj 11.listopada plaća HKD), Maja Krulić- Gačan (kotizaciju i smještaj 10. i 11. 10. plaća Društvo knjižničara BPKiP), Branka Mikačević (kotizaciju i smještaj 10. i 11. 10. plaća Društvo knjižničara BPKiP), Robert Fritz, (kotizaciju i smještaj 11. 10. plaća Društvo knjižničara BPKiP), Marinko Iličić (plaća knjižnica), Bernarda Ferderber (smještaj i kotizaciju plaća  Društvo knjižničara BPKiP), Vinka Jelić- Balta, (plaća knjižnica), Irena Ivković (jednodnevnu kotizaciju i smještaj 11.listopada plaća Društvo knjižničara BPKiP) te Ilija Pejić (plaća knjižnica). Na sastanku je odlučeno da će se platiti i smještaj te kotizacija za dvije lektorice časopisa Svezak- Mirjani Kotromanović i Rajni Gatalica. Prisutni su podržali i usvojili ovaj prijedlog te se napomenulo da će se ubuduće plaćati kotizacija ili smještaj urednicima pojedinih rubrika (ovisno o sredstvima i prijedlozima).

 

  1. AD 2) Predsjednica Društva Silvija Perić je napomenula da mnogi članovi Društva kao i delegati imaju izlaganja ili poster izlaganja na 43. Skupštini HKD-a. To su: Ljiljana Vugrinec, Petar Lukačić, Dijana Sabolović- Krajina i Maja Krulić Gačan (Gradska knjižnica i čitaonica „Fran Galović“, Koprivnica), Silvija Perić, Robert Fritz i Mirjana Kotromanović (Gradska knjižnica i čitaonica, Virovitica) i Slaven Pejić (Narodna Knjižnica „Petar Preradović“, Bjelovar) te poster izlaganja:  Vinka Jelić- Balta (Gradska knjižnica Slavko Kolar, Čazma) i Lucija Miškić Barunić (Narodna Knjižnica „Petar Preradović“, Bjelovar).

 

  1. AD 3) Predsjednica Društva napomenula je da dosadašnja urednica časopisa Svezak Vinka Jelić- Balta, koja je bila urednica 5 godina, predlaže biranje novog urednika časopisa. Uslijedili su novi prijedlozi urednika za časopis Svezak: Ljiljana Vugrinec je predložila Anu Škvarić iz Gradske knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, Vinka Jelić Balta je predložila Josipa Striju iz Gimnazije „Petar Preradović“ u Virovitici, Sanja Jozić je kao glavnu urednicu predložila Ivanku Ferenčić- Martinčić iz Narodne knjižnice Virje kao i Luciju Miškić Barunić iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“, Bjelovar. Do slijedećeg sastanka koji se planira u studenom znat će se ime glavnog urednika. Ovo su prijedlozi koji će se još razmatrati. Kolegica Đurđica Krčmar Zalar je rekla da bi rado svoj doprinos dala u rubrici Iz školskih knjižnica kao urednica te rubrike. Svi prijedlozi su podržani i prihvaćeni.

 

  1. AD 4) Sljedeća točka je prijedlog teme u sljedećem broju Sveska. Prema ispunjenim anketama tajnica Društva Branka Mikačević je sve prisutne obavijestila o mogućim predloženim temama novog broja a to su: Posebne potrebe korisnika, E- knjiga, elektroničko izdavaštvo te zavičajnost i baština. Ove teme će se također razmatrati do sljedećeg sastanka.

 

  1. AD 5) Predsjednica Društva je obavijestila sve prisutne da je kolegica Lucija Miškić Barunić napravila newsletter koji svi članovi Društva mogu pogledati. Nadalje, slijedeća Skupština na prijedlog Ljiljane Vugrinec i Dijane Sabolović Krajina održala bi se u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici u svibnju 2019. Prijedlog je to zbog dviju velikih obljetnica – 40 godina bibliobusne službe i 10 godina križevačke bibliokombi mreže.

 

Također, Vinka Jelić- Balta predložila je Stručni izlet na proljeće u Suboticu i Novi Sad. Na sastanku HKD-a 24. rujna znati će se dobitnici nagrada Eva Verona (nominirane su Maja Krulić Gačan iz Gradske knjižnice „Fran Galović“ iz Koprivnice te Lucija Miškić Barunić iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“, Bjelovar) i Kukuljevićeve povelje (nominirana je Tina Gatalica iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ , Bjelovar).

Zapisničarka: Branka Mikačević, tajnica Društva

 

podijeli ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *