Sastanak GO i Uredništva, 23.11.2016.

ZAPISNIK s 1. sastanka Glavnog odbora Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja i Uredništva Sveska

Na sastanku Glavnog odbora i uredništva Sveska sudjelovali su: predsjednica Društva Romana Horvat, potpredsjednica: Lucija Miškić, tajnica: Branka Mikačević, urednica Sveska: Vinka Jelić-Balta, Đurđica Krčmar- Zalar, Neda Adamović, Ljiljana Vugrinec, Maja Krulić Gačan, Tina Gatalica, Margareta Popčević, Irena Ivković, Sanja Jozić te Ilija Pejić.

Dnevni red sastanka:

Informacije vezane uz rad Društva knjižničara od 34. skupštine koja je održana u Virovitici, 3. lipnja 2016.

– izvješće o Skupštini

– informacije vezane uz financije

– djelatnost Društva u proteklom razdoblju

2. Izvještaj Glavnog i stručnog odbora HKD-a sa Skupštine održane u Primoštenu u listopadu ove godine

3. Pripreme za 19. broj časopisa Svezak i 35. skupštine

4. Razno

Dnevni red je jednoglasno usvojen.

AD1.)

Predsjednica Društva nas je informativno obavijestila o financijskom stanju Društva. Stanje računa sa 16. studenim 2016. godine je 31. 508, 34 kune. Za tiskanje časopisa, bookmarkera i plakata Knjigovježba utrošeno je 11. 581,25 kn. Predsjednica nas je izvijestila i o stručnom izletu u Rijeku, koji je bio 24. rujna 2016. godine.

Tajnica Branka Mikačević iznijela je rezultate Upitnika o vrednovanju uspješnosti 34. skupštine Društva koje je ispunilo 29 članova Društva. Organizacija Skupštine ocijenjena je odličnim, kao i atmosfera Skupštine. Prema rezultatima Upitnika najzanimljivija izlaganja bila su: Odakle Heraklit u knjižnici ili zašto samo mijena stalna jest, Kristijana Benića iz Rijeke i Knjigovježba, Zorke Renić iz Bjelovara.

AD2.)

Romana Horvat iznijela je Izvješće o 41. skupštini HKD- a koja je održana u Primoštenu. Na toj Skupštini iz našeg regionalnog društva bilo je 20- tak članova, a od toga je bilo 7 delegata. Većina članova našeg Društva održali su izlaganje. Uručene su i dvije nagrade “Eva Verona” za rad u knjižničarstvu i promicanje knjižničarske djelatnosti našim članovima, Josipu Striji i Petru Lukačiću.

AD3.)

Na sastanku se razgovaralo o glavnoj temi 19. broja Sveska i 35. skupštine, te mjestu i datumu održavanja iste. 35. skupština Društva knjižničara održat će se u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima ili 26. 5. 2017. ili 2. 6. 2017. Jednoglasno je usvojena tema 19. broja Sveska i 35. skupštine Uloga knjižnice u poticanju čitanja. Predloženo je nekoliko osoba koje bi mogle napisati članak za rubriku „Tema broja“: Snježana Berak, predsjednica HČD-a, (jer je kampanja „Čitaj mi“ nominirana za nagradu Astrid Lindgren), Kristina Čunović, prijašnja predsjednica HČD-a i Drahomira Cupar, sa Sveučilišta u Zadru.

Usvojen je i prijedlog da kolega Josip Strija pohranjuje na google disk pristigle radove kako bi se znalo u kojoj je rubrici koji članak, kako bi i sami urednici pojedinih rubrika znali gdje se što nalazi. No, to se još mora pitati Josipa Striju i sve dogovoriti.

Usvojen je prijedlog kolegice Ljiljane Vugrinec da se u Uredništvo uvrsti sve osobe koje na neki način pridonose svojim radom objavljivanju Sveska (marketing i od lokalnih vlasti i od privatnih sponzora).

Usvojeno je da Irena Ivković bude zamjenica glavne urednice.

AD4.)
Usvojen je prijedlog da se sljedeći sastanak sazove u veljači 2017. Svi prisutni su se složili da im srijeda najbolje odgovara.

Dogovoreno je da se newsletterom šalju obavijesti svim članovima Društva dva puta godišnje, a sastavljat će ga Lucija Miškić.

U Bjelovaru 25. studenoga 2016.

Tajnica Društva:

Branka Mikačević