Pozivnica na stručni skup pod nazivom “Motivacija i strategije za poticanje čitanja”

Poštovani,

svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, Hrvatsko čitateljsko društvo organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprave o pismenosti(ima) i dobrobitima čitanja. Ovogodišnji stručni skup održat će se pod nazivom “Motivacija i strategije za poticanje čitanja”.

Stručnim skupom želi se naglasiti što utječe na motivaciju za čitanjem i njen intenzitet, te istaknuti na koje načine knjižničari, profesori, djelatnici udruga i ustanova te izdavači motiviraju, potiču sklonosti prema čitanju kod građana svih dobi, razvijaju pozitivne stavove i mišljenja o čitanju, naglašavaju vrijednosti čitanja, nagrađuju trud i proširenje interesa čitatelja te potiču intrinzičnu motivaciju spram čitanja. Na skupu će kroz pozvana izlaganja biti predstavljeni i primjeri dobre i djelotovorne prakse u području motivacije i poticanja kulture čitanja. Stručni skup i ove godine financijski je podržalo Ministarstvo kulture RH.

Mjesto održavanja skupa:Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28, Zagreb
Datum i vrijeme održavanja: 8. rujna 2016, 10 – 15 h

Ljubazno molimo potvrdu vašeg dolaska putem e-pošte hcd.tajnica@gmail.com ili hcd@hcd.hr do 1. rujna 2016.

Srdačan pozdrav
Snježana Berak, predsjednica HČD-a
Organizacijski odbor stručnog skupa

U prilogu je pozivnica na stručni skup:

Pozivnica za strucni skup_naslovnica Pozivnica za strucni skup_v12