Zapisnik sa 4. sastanka Glavnog odbora i uredništva Sveska

Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog  prigorja                                                                        

Trg Eugena Kvaternika 11

Bjelovar                                                                                                                             

UR.BROJ.: 20/17

U Bjelovaru 12. svibnja 2017.

 

 

ZAPISNIK sa 4. sastanka Glavnog odbora i Uredništva Sveska

koji se održao u četvrtak, 11.5.2017. u 10 sati u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“  u Križevcima

 

Dnevni red:

  1. Priprema 35. Skupštine u Križevcima
  2. 19. broj Sveska
  3. Izlet u Prag, 21.- 24. rujna 2017.
  4. Razno

 

Na sastanku Glavnog odbora i uredništva Sveska sudjelovali su: predsjednica Društva Romana Horvat, glavna urednica Sveska Vinka Jelić-Balta, tajnica Društva Branka Mikačević, članovi Glavnog odbora: Silvija Perić, Đurđica Krčmar- Zalar, Maja Krulić- Gačan, članovi Nadzornog odbora: Fanika Stehna i Antonija Mandić, uredništvo časopisa: Sanja Jozić, Neda Adamović, Suzana Knežević te ravnateljica Križevačke knjižnice Marijana Janeš- Žulj.

Dnevni red je jednoglasno usvojen kada se usvojio prijedlog Suzane Knežević za dodavanjem 3. točke dnevnog reda.

AD 1).

Predsjednica Društva Romana Horvat izvijestila je prisutne o stanju na računu Društva (stanje na računu na dan 4. svibnja 2017. godine je 25.154,12 kuna). Također, predsjednica je obavijestila prisutne da će kolegica Jelena Dvekar Kovačić ovih dana poslati uplatnice na privatne račune i knjižnice.

Predsjednica Društva predložila je tijek Skupštine koji se usvojio nakon rasprave.

U pauzama za vrijeme trajanja Skupštine bit će moguće platiti članarinu, godišnja članarina iznosi 50,00 kn.

 

Predloženo je da se kod prijave naznači tko je zainteresiran za ručak i obilazak grada. Kolega Lovro Janeš će napraviti mapu i putokaz – kako doći do knjižnice i gdje će se moći parkirati.

 

AD 2).

Glavna urednica časopisa Svezak, Vinka Jelić- Balta izvijestila je prisutne da su u tijeku završne pripreme za tiskanje Sveska. Dobivene su tri ponude tiskara. I ove godine najpovoljnije je tiskanje u tiskari „Stega Tisak“ te je jednoglasno odlučeno da će se nastaviti suradnja. Vinka je izvijestila da ove godine časopis ima 123 stranice umjesto dogovorenih 100 stranica. U tijeku je lektura i korektura članaka, urednici rubrika još jednom pregledavaju sve članke. Cijena tiskanja časopisa sa 100 stranica je 7.731,25 kn, a sa sadašnjih 123 stranice tiskanje bi bilo 9.270,00 kn + PDV i ta cijena je svima prisutnima prihvatljiva. Jovica Opačić uređuje naslovnicu časopisa. Honorar Jovici Opačiću iznosit će 3.000,00 kn što će biti isplaćeno iz sponzorstva. Ono što je primjedba svim autorima članaka su loše fotografije i količina fotografija. Prijedlog za iduću godinu kod predaje radova je: noviteti na području knjižničarstva, zanimljiviji sadržaji, ograničiti predaju članka iz gradskih knjižnica, općinskih knjižnica, školskih knjižnica i sl. Svaka vrsta knjižnica imat će određeni broj stranica u Svesku.

AD 3).

Nakon kratkog izlaganja, prijedlog Suzane Knežević za izlet u Prag od 21.- 24. rujna 2017. godine je jednoglasno prihvaćen. Polazak je u četvrtak navečer, a dolazak u nedjelju navečer. Prijedlog naziva ovog izleta je: „Stručno usavršavanje na međunarodnoj razini“. Puna cijena je 820,00 kn. Prijave za izlet bile bi od početka lipnja 2017. godine. Onima koji se odluče za izlet postoji mogućnost financiranja manjeg dijela ukupne cijene od strane Društva. Prijedlog za izlet u Prag na Skupštini će predstaviti Andreja Babić Katanović,  školska knjižničarka u OŠ V. Nazora u Križevcima koja je kao studentica putem programa Erasmus radila u sveučilišnoj knjižnici u Pragu (zato bi dio našeg izleta bio i obilazak praške knjižnice, dogovoren izravno s ravnateljem knjižnice). Prijedlog je također da članovi prvu ratu plaćaju sami, a Društvo će prijavljenim članovima platiti izlet u iznosu od 100,00 – 300,00 kuna.

AD 4).

Pitanja i prijedloga nije bilo.

 

Sastanak je završio u 12,30 sati.

 

Zapisničarka:

Branka Mikačević, tajnica Društva