Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica će 14. listopada 2022. održati Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom SURADNJA, IZGRADNJA, NADOGRADNJA – suradnički i partnerski programi u knjižnicama.

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, 14.10.2022. u 10 sati (u slučaju promjene epidemioloških uvjeta skup će se održati hibridno).

Tema stručnog skupa: Suradnički i partnerski programi u knjižnicama. Knjižnica, poglavito narodna, ostvaruje svoj značaj kao jedna od važnih točaka u zajednici, kao mjesto okupljanja, učenja, razmjene iskustava i predstavljanja stvaralaštva u različitim oblicima. Suradnja knjižnice s drugim ustanovama, knjižnicama,  udrugama, organizacijama, pojedincima važan je činitelj u kontinuiranom procesu društvenog i gospodarskog napretka.

Kome je skup namijenjen: prvenstveno knjižničarima, ali i muzealcima, arhivistima, učiteljima i svima koji surađuju s knjižnicama na projektima, programima i drugim aktivnostima.

Način rada:  u prvom dijelu stručnog skupa održat će se pozvana predavanja u trajanju od 30 minuta, a u drugom dijelu izlaganja s primjerima dobre prakse u trajanju od 10 minuta te izlaganja na posteru.

Organizator: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica

Podrška: Grad Virovitica, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Turistička zajednica grada Virovitice

Kotizacija se NE naplaćuje.

ROK ZA PRIJAVU SAŽETAKA IZLAGANJA I POSTERA JE 15. rujna 2022.

ROK ZA PRIJAVU SUDJELOVANJA JE 4. listopada 2022.

Programski odbor zadržava pravo odabira prijavljenih izlaganja.

Prijave: https://forms.gle/o6kq8GegLLKhWihC6