ANIČINI ANĐELI PUTUJU U BJELOVAR

Ravnateljica đurđevačke Gradske knjižnice Anica Šabarić velika je ljubiteljica anđela i njihova najrevnija i najvjernija sakupljačica.

U svojoj privatnoj zbirci posjeduje anđele u keramici i staklu, na slici, platnu i pastelu, u akvarelu i glini, s potpisom i autorskim otiskom umjetničke ruke Ivana Lackovića Croate, Željka Prsteca, Ivice Šiška, Zdravka Šabarića, Andreje Živko, Ivane Hadžije, Eleonore Grgac i drugih poznatih i manje poznatih slikara ili skulptora. Anica će svoje anđele na kratko „pustiti“ iz svojega doma kako bi oni uljepšali prostor školske knjižnice.

„Obožavam ta nježna bića, te naše posrednike s Bogom. Trenutačno ih u svojoj zbirci imam 250, a dio će njih iz mojeg doma uskoro na izložbu u Bjelovar. Izložba će biti otvorena 1.prosinca u knjižnici Medicinske i Komercijalne i trgovačke škole i vjerujem da će ova mala nježna sveta bića, bez kojih bi svaki Božić bio nezamisliv, članovima ove bjelovarske knjižnice i njenim posjetiteljima, božićne blagdane učiniti ljepšim“, rekla nam je A. Šabarić.

U programu će, osim Anice Šabarić, sudjelovati profesorica Zdenka Venus-Miklić, učenici Medicinske škole Bjelovar i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog.

pozivnica-andjeli

podijeli ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *