Zapisnik s 3. sastanka GO i Uredništva Sveska

Društvo knjižničara Bilogore,

Podravine i Kalničkog prigorja

Trg Eugena Kvaternika 11

43000 Bjelovar

UR.BROJ.: 12/17

U Bjelovaru 10.veljače 2017. godine

 

ZAPISNIK s 3. sastanka Glavnog odbora i Uredništva Sveska

koji se održao u četvrtak, 6.4.2017. u 10 sati u Gradskoj knjižnici „Slavko Kolar“ Čazma

 

Dnevni red:

  1. 35. Skupština Društva knjižničara BPKP
  2. 19. broj časopisa Svezak
  3. Razno

 

Na sastanku Glavnog odbora i Uredništva Sveska sudjelovali su: predsjednica Društva Romana Horvat, tajnica: Branka Mikačević, urednica Sveska: Vinka Jelić-Balta, zamjenica urednice Sveska: Irena Ivković, članice Nadzornog odora Društva: Ivana Molnar i Antonija Mandić, članovi uredništva Sveska: Josip Strija, Ilija Pejić, Sanja Jozić, Neda Adamović, Silvija Perić, te ravnateljica Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u Križevcima.

Dnevni red je jednoglasno usvojen pa se krenulo po točkama Dnevnog reda.

AD 1).  Na sastanku je donesena odluka o točnom datumu odražavanja 35. Skupštine, a to je 26. svibnja 2017. godine u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima. Ujedno se i dogovaralo o zadnjem sastanku Glavnog odbora, Nadzornog odbora i uredništva Sveska koji će se održati 11. svibnja 2017. u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima. Utvrđeno je da treba poslati i poziv svim članovima Društva za izlaganja kao i poster izlaganja na Skupštini. Predložen je rok prikupljanja prijava do 1.svibnja 2017., a do zadnjeg sastanka će uslijediti i druga obavijest. Kako se razgovaralo i o mogućim predavačima na Skupštini, kolega Ilija Pejić će kontaktirati dr.sc. Danka Plevnika, Kristinu Čunović i Snježanu Berak nekadašnju i aktualnu predsjednicu Hrvatskog čitateljskog društva kao predavače na Skupštini.

Kako je Društvo osnovano 15. ožujka 1977. godine ove se godine obilježava 40. godina od osnutka Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, donesena je i jednoglasna odluka o svečanom obilježavanju obljetnice na Skupštini. Prijedlozi su da se održi kratka prezentacija o Društvu. Kolegice Sanja Jozić i Zorka Renić su radile prekrasnu izložbu o trideset godina rada Društva, stoga je i predloženo da Sanja potraži izložbu, a kolega Ilija će konzultirati predsjednice iz proteklog razdoblja kako bi se izložba nadopunila s informacijama za proteklo razdoblje o radu Društva. Ono što je predložila ravnateljica Križevačke knjižnice, Marijana Janeš Žulj je da ova izložba bude putujuća, a i da bude izložena u Križevačkoj knjižnici za vrijeme održavanja Skupštine.

Predsjednica Društva, Romana Horvat je predložila i kratko izlaganje od deset minuta o radu Društva koje će održati kolegica Ljiljana Vugrinec, kolega Ilija Pejić i Tina Gatalica.

AD 2). Glavna urednica časopisa Svezak, Vinka Jelić- Balta informativno je obavijestila kako je za časopis pristiglo 95 radova, većina ih je poslano na lekturu ( iz rubrika Tema broja, Iz rada Društva,  Narodne knjižnice, Specijalne knjižnice, Zavičajno nakladništvo, te rubrika Nagrade). Lektura svih radova bit će gotova do 1. svibnja, a onda slijedi još korektura. Naš suradnik grafičar Jovica Opačić je predložio dvije naslovnice, uglavnom smo odabrali jednu iako će se još dati mogućnost razmatranja.

Predsjednica Romana  Horvat nas je informativno obavijestila o financijskom stanju Društva.

Predsjednica nas je također izvijestila da su objavljeni rezultati javnih poziva- tako nam je  Grad Čazma odobrio traženih 2.000,00 kn, Grad Koprivnica 2.400,00 kn i Grad Bjelovar traženih 3.000,00 kn, a čekamo još odluke Koprivničko- križevačke i Bjelovarsko- bilogorske županije.

AD 3). Pod točkom Razno razgovaralo se o nagrađivanju članova na Skupštini.

Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni.

 

 Zapisničarka:

Branka Mikačević