Stručno vijeće školskih knjižničara Koprivničko-križevačke županije

Stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije održano je 2. studenog 2015. u Strukovnoj školi Đurđevac.

Na početku skupa prisutnih 27 članova vijeća pozdravio je ravnatelj Mirko Peršinović, školska knjižničarka Jasmina Rep te voditeljica Vijeća Adrijana Hatadi.

11140256_10208025404012465_11470623162131171_n

Radionice Zondle i Knjigovježba održale su kolegice iz Bjelovarsko – bilogorskog vijeća s kojim održavamo dobru suradnju. Kolegica Katarina Belančić Jurić održala je pokaznu radionicu Zondle. Radi se o 2.0 web alatu namijenjenom svima koji se bave poučavanjem i učenjem: profesorima, učiteljima, stručnim suradnicima, roditeljima i učenicima svih uzrasta. Omogućuje poučavanje i učenje koje nije ograničeno vremenom, prostorom i razrednim odjelom, omogućuje učenje kroz igru. Igre i kvizovi u Zondlu mogu se rješavati za domaću zadaću, vježbu, ponavljanje i povezivanje gradiva. Kolegica Zorka Renić vodila je radionicu Knjigovježba koju je osmislila surađujući s učiteljima Tjelesne i zdravstvene kulture u Medicinskoj školi u Bjelovaru te prisutne dobro razgibala.

Nataša Švaco predstavila je projekt Obilježavanje 102. g. rođenja Grgura Karlovčana koji provodi u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac. Ana Molnar prikazala je nastavni sat Put od autora do čitatelja koji je osmislila sa svojom mentoricom za polaganje stručnog ispita. Maja Baksa Žeđa motivirala je prisutne kolege na prijavljivanje u projekt Čitanjem do zvijezda u srednjoj školi.

U posljednjem dijelu skupa izneseni su izvještaji sa skupova te obavijesti:Ljiljana Vugrinec: Obavijesti Županijske matične službe, Adrijana Hatadi: Izvještaj o radionici Između slikovnica i Minecrafta – ponude i usluge dječjih knjižnica u digitalno doba (Zagreb, Goethe Institut), Luca Matić: Izvještaj sa 6. okruglog stola za školske knjižnice Uh, ta lektira: čitajmo da (p)ostanemo suvremeni (Karlovac, HKD), Stjepana Kadić: Izvještaj sa stručnog skupa Odakle dolazimo? Kamo idemo? – Reforma obrazovanja i uloga školske knjižnice (Varaždin, HUŠK).

Tijekom skupa organizirana je solidarna pomoć kolegi Petru Lukačiću iz Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ iz Koprivnice čija je obiteljska kuća stradala u požaru, najavljeni su nadolazeći skupovi (idući ŽSV bit će u OŠ Gola) te su članovi vijeća čestitali kolegici Stjepani Kadić iz OŠ “FranKoncelak” Drnjena promociji u zvanje stručnog suradnika mentora.