NOVI BIBLIOKOMBI U KRIŽEVCIMA

U Križevcima će u ponedjeljak, 1. prosinca 2008., biti svečano pušten u rad novi bibliokombi, čime će otpočeti djelovanje posve nove službe pokretne knjižnice, smještene pri Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u Križevcima. Svečanost će se održati u Hrvatskom domu u Križevcima s početkom u 12 sati, a samo otvorenje bibliokombija predviđeno je za 12,30 ispred Hrvatskoga doma. Nakon otvorenja, bibliokombi će biti otvoren za razgledanje svim zainteresiranim građanima do 13,30 sati.

Istovremeno, ispred Hrvatskoga doma moći će se razgledati još jedan županijski bibliobus – bibliobus Koprivničke knjižnice i čitaonice “Fran Galović”, čija služba pokretne knjižnice za nekoliko mjeseci obilježava 30 godina uspješnog rada.

Zahvaljujući koprivničkom bibliobusu i križevačkom bibliokombiju, Koprivničko-križevačka županija svrstala se u red najuspješnijih županija u Hrvatskoj po organiziranosti knjižnične mreže putem pokretnih knjižnica: naša županija, naime, jedina će imati organizirane bibliobusne službe u dva različita grada!Oba vozila pokretne knjižnice zajedno pokrivaju petanestak općina koje na svom području nemaju organizirane općinske knjižnice, što znatno obogaćuje kulturnu ponudu te olakšava pristup knjižničnoj građi i uslugama – tj. literaturi potrebnoj za informiranje, obrazovanje i sl. – za gotovo 36.000 stanovnika koji na tom području žive.

 

Iz foto arhive:

NOVI BIBLIOKOMBI U KRIŽEVCIMA0