Natječaj za kratku priču-satiru Slavko Kolar 2015.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim r
adom, a tema kratke priče – satire je slobodna.
Kratka priča – satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).
Natječaj je anoniman, stoga kratke priče – satire treba slati ispisane u pet primjerka i na CD-u, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču – satiru”, a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti. Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.
Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa:

  • prva nagrada u iznosu od 2.000,00 kn neto
  • druga nagrada u iznosu od 1.500,00, kn neto
  • treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kn neto

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2015.
Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani” 05. prosinca 2015. u Čazmi.
Natječaj traje od 01. srpnja do 30.
rujna 2015.
Više na: http://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/