Kreirana mrežna stranica za Erasmus+ Projekt „Putujuće knjižnice bez granica“

U veljači 2021. objavljena je mrežna stranica za Erasmus+ projekt Putujuće knjižnice bez granica kojeg Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja provodi u suradnji s partnerima iz Španjolske (Katalonije) tijekom 2020. i 2021. godine. Mrežna stranica dostupna je na poveznici: https://erasmusbibliobus.wixsite.com/home
Mrežna stranica na jednom mjestu donosi sve bitne informacije o samom projektu, kao i o partnerima koji u njemu sudjeluju. Neposredno na naslovnici, uz osnovne činjenice o projektu vezane za EU i Europsku komisiju čijim sredstvima se financira projekt, može se pročitati sažetak o projektu i njegovim glavnim ciljevima, osnovni podaci o sudionicama, kao i aktualne novosti vezane za provođenje projekta i njegovih aktivnosti.
Putem padajućeg izbornika na glavnom meniju može se odabrati jedna od sedam tema, gdje se nalazi više informacija o ciljevima projekta i o Društvu knjižničara, kao nositelju projekta te o partneru, Upravi za knjižnice Ministarstva kulture pokrajine Katalonije u Španjolskoj, kao i o domaćinima mobilnosti, knjižnicama u Barceloni i Lleidi. Nadalje, dostupne su informacije o rasporedu aktivnosti koje se planiraju provesti prilikom mobilnosti u Španjolsku, kao i o ostalim aktivnostima koje se provode u sklopu projekta. Na kraju, na jednom mjestu objedinjene su poveznice na javne objave u medijima o projektu koje se nalaze u rubrici Press Clipping.
Cijela stranica dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku, a tekstovi su obogaćeni mnoštvom fotografija koje dodatno ilustriraju pojedine teme i čine čitanje sadržaja zanimljivijim.
Sadržaj za stranicu pripremaju i o njenom ažuriranju brinu sudionice u projektu, Ljiljana Vugrinec i Silvija Perić, a za dizajn stranice i tehničku izvedbu zadužena je webmasterica Marija Vugrinec, studentica 1. godine FOI-a u Varaždinu, koja kao knjižnična volonterka u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, također volonterski sudjeluje i kao vanjska suradnica u projektu Putujuće knjižnice bez granica.