34. STRUČNI SKUP ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

34. Stručni skup školskih knjižničara bjelovarsko-bilogorske županije  je održan u četvrtak, 30. listopada 2008. godine u Ekonomskoj i birotehničkoj  školi Bjelovar.

Nakon okupljanja i pozdravnih riječi koje je sudionicima uputila voditeljica ŽSV  školskih knjižničara Bjelovarsko-bilogorske županije Zorka Renić,  u informatičkom kabinetu Ekonomske i birotehničke škole održana je radionica Mrežna suradnja školskih knjižničara koju je vodio Josip Rihtarić, školski knjižničar  iz II. OŠ u Varaždinu. Školski knjižničari su se upoznali s mogućnostima korištenja repozitorija školskog knjižničarstva kao i s postupkom postavljanja vlastitih radova na repozitorij.

Nakon stanke, viša savjetnica Biserka Šušnjić predstavila je novine vezane uz školsko knjižničarstvo stupanjem na snagu novog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i donošenjem Državnog pedagoškog standarda.

U nastavku skupa je Ilija Pejić prezentirao svoje istraživanje o nakladničkoj djelatnosti srednjih škola i srodnih ustanova u bjelovarskoj županiji.

Krajem rujna (od 24. – 26.) u Metkoviću je održan Stručni skup voditelja Stručnih vijeća, stručnih suradnika knjižničara mentora i savjetnika na kojem su bile nazočne obje voditeljice stručnih vijeća školskih knjižničara naše županije, Mirjana Milinović i Zorka Renić. Izvješće o tom skupu podnijela je Zorka Renić, a Mirjana Milinović je ukratko izvijestila o 36. skupštini HKD-a održanoj u Puli na kojoj je voditelju naše Matične službe, Iliji Pejiću, dodijeljena Kukuljevićeva povelja.

Teme:

Josip Rihtarić: radionica Mrežna suradnja školskih knjižničara

Ilija Pejić: prezentacija istraživanja o nakladničkoj djelatnosti srednjih škola i srodnih ustanova u bjelovarskoj županiji

Iz foto arhive:

34. STRUČNI SKUP ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE0  34. STRUČNI SKUP ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE1  34. STRUČNI SKUP ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE2  34. STRUČNI SKUP ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE3  34. STRUČNI SKUP ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE4