Zapisnik s 2. sastanka GO i Uredništva Sveska

Društvo knjižničara Bilogore,

Podravine i Kalničkog prigorja

Trg Eugena Kvaternika 11

43000 Bjelovar

UR.BROJ.: 5/17

U Bjelovaru 7.veljače 2017. godine

 

 

ZAPISNIK sa sastanka Glavnog odbora i Uredništva Sveska

koji se održao u srijedu, 1.2.2017. u 10 sati u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ Bjelovar

 

Dnevni red:

  1. Informacije vezane uz rad Društva knjižničara BPIKP
  2. 19. broj Sveska i 35. skupština Društva knjižničara BPIKP
  3. Razno

 

Na sastanku Glavnog odbora i uredništva Sveska sudjelovali su: predsjednica Društva Romana Horvat, potpredsjednica: Lucija Miškić, tajnica: Branka Mikačević, urednica Sveska: Vinka Jelić-Balta, zamjenica urednice Sveska: Irena Ivković, Sanja Jozić, Neda Adamović, Maja Krulić Gačan, Tina Gatalica.

 

Dnevni red je jednoglasno usvojen pa se krenulo po točkama Dnevnog reda.

 

AD 1). Predsjednica Društva nas je informativno obavijestila o financijskom stanju Društva. Stanje računa sa 16. studenim 2016. godine je 31.508, 34 kune, a s 1. veljačom 2017. godine stanje računa je 29.874,00 kn.

Jednoglasno je odlučeno da se mora ažurirati Registar članova Društva jer je za 2016. godinu uplaćena 91 članarina, a u Registru članova vodi se 115 članova.

Na sastanku je također utvrđeno da Pravilnik o postupku dodjeljivanja nagrade Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja nije ažuriran na mrežnoj stranici Društva knjižničara BPIKP. Postupak ažuriranja će napraviti Romana Horvat.

Predsjednica nas je također izvijestila da su u tijeku javni pozivi Gradova Čazme, Koprivnice i Bjelovara za sufinanciranje programa u kulturi za udruge. Društvo se natjecalo na spomenutim javnim pozivima za program sufinanciranja Sveska.

Društvo je osnovano 15. ožujka 1977. godine stoga se ove godine obilježava 40. godina od osnutka Društva knjižničara BPIKP. U vezi s tim razgovaralo se o mogućim nagradama za posjetitelje FB stranice Društva knjižničara BPIKP. Pisani prijedlog Ljiljane Vugrinec je bio postaviti pitanje, a potom točan odgovor nagraditi simboličnom nagradom. Prijedlog je jednoglasno usvojen.

Na mrežnoj stranici Društva knjižničara BPIKP postavljen je obrazac za prijavu na newsletter te arhiva svih newslettera koji su osmislili i izradili Lovro Janeš i Lucija Miškić.

Na sastanku je predloženo da se svim članovima pošalje obavijest o predlaganju za nagradu za najknjižničara do 20. veljače 2017. godine. Usvojeno je da predlagatelje nagrada prikupljamo najkasnije do 1. ožujka 2017. godine.

 

AD2). Javni pozivi za sufinanciranje časopisa Svezak, broj 19. za 2017. godinu su u tijeku kako je navedeno u prvoj točki Dnevnog reda. Glavna urednica časopisa, Vinka Jelić- Balta izvijestila je članove Glavnog odbora i Uredništva Sveska da je kolega Josip Strija napravio mape za urednike pojedinih rubrika Sveska na google disku. Također, Vinka je predložila da je dobro napraviti popis svih programa za poticanje čitanja u Hrvatskoj budući je i tema ovog broja časopisa „Uloga knjižnica u poticanju čitanja“.

Članovi Glavnog odbora i Uredništva Sveska dobili su informaciju da je kolega Ilija Pejić kontaktirao goste koji će pisati u rubrici Tema broja. Vinka Jelić- Balta je kontaktirala Jovicu Opačića, grafičkog urednika, koji je pristao i ove godine grafički urediti i dizajnirati 19. broj časopisa te oblikovati naslovnicu.

 

AD3). Pod točkom Razno predsjednica Društva knjižničara BPIKP,  Romana Horvat dala je prijedlog da se provjeri stvaran broj članova Društva imenovanih u komisijama i radnim grupama HKD-a. Treba provjeriti jesu li Komisije uvrstile nove članove u svoj sastav. Taj posao odradit će tajnica Društva i predsjednica Društva, Romana Horvat.

 

Zapisničarka:

Branka Mikačević

podijeli ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *