Poziv na suradnju za 15. Broj časopisa Svezak

O sadržaju časopisa

• SVEZAK je stručni časopis u kojem se objavljuju članci, stručni radovi, informacije, prikazi i obavijesti iz područja knjižničarstva, informacijskih znanosti ili kulture općenito.
  • Časopis je temama i stilom pisanja orijentiran prema širem krugu čitatelja, a ne samo prema knjižničnim djelatnicima.
  • Sadržajem list nastoji obuhvatiti sva važnija događanja u Društvu knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja između dviju Skupština, ali prilozi ne moraju nužno biti lokalno određeni, već se mogu primati članci i radovi i iz drugih područja Hrvatske, kao i iz inozemstva.

Glavna tema 15. broja sveska je: KNJIŽNICE U VIRTUALNOM SVIJETU

Neke od tema o kojima možete pisati mogu biti:

• knjižnice na društvenim mrežama
  • e-knjige
  • blogovi, virtulane zbirke
  • nove tehnologije u knjižnicama
  • aktivnosti narodnih knjižnica: dječjih odjela, odjela za odrasle, igraonica, bibliobusa…
  • aktivnosti školskih, specijalnih i spomeničkih knjižnica
  • obrazovanje i stručno usavršavanje knjižničara
  • zavičajne zbirke, prikaz spomeničke knjižnice ili spomeničke zbirke, tematske bibliografije i sl.
  • nagrade i priznanja knjižničnim djelatnicima
  • radovi knjižničara (knjižničari kao umjetnici – pisci – slikari itd.)
  • razgovori – intervjui s korisnicima, knjižničarima itd.
  • ankete, istraživanja i sl. vezana za knjižnice, knjigu i čitanje

Upute autorima priloga

• za pisanje tekstova koristite font Times New Roman, veličinu slova 11, s dvostrukim proredom; sve četiri margine trebaju biti 2 cm
  • maksimalna dužina teksta pisanog na ovaj način može biti 3 stranice
  • fotografije i druge ilustracije snimljene u .jpg ili .gif formatu šaljite kao zasebne dokumente
  • u tekstu označite mjesta na kojima treba umetnuti ilustracije, a za svaku ilustraciju ispišite tekst koji uz nju treba stajati
  • tablice i grafikone izradite u excel obliku i šaljite također u privitku kao zasebne dokumente
  • uz jedan tekst šaljite najviše tri ilustracije (ili grafikona, tablice i sl.)
  • uz tekstove, poželjno je (ali nije obvezno) poslati i fotografiju autora (u elektroničkom obliku, u .jpg formatu)

priloge šaljite SAMO u elektroničkom obliku, na e-mail adrese uredništva Sveska: svezak.urednistvo@gmail.com

Krajnji rok za prikupljanje priloga za 15. broj Sveska je 28. 2. 2013.

Poštovani suradnici, Vaše pridržavanje uputa i rokova bit će nam od velike pomoći i uštedjeti puno dragocjenog vremena pri oblikovanju sljedećeg broja lista! Molimo stoga i da uvažite činjenicu da radove koji neće biti oblikovani u skladu s objavljenim uputama, ili ne stignu na vrijeme, nećemo biti u mogućnosti objaviti. Zbog velikog opsega posla oko pripreme radova za tisak, Uredništvo će biti zahvalno svima koji budu kolegijalni i uvaže navedene preporuke.

Očekujući Vaše priloge za Svezak, radujemo se zajedničkoj suradnji!